Sivut

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kisa- ja treenifilmejä


Ulkokisakausi käynnistyi huhtikuun lopulla Hattulassa. Halusin kokea edes kerran sen, että kisaan tyttöjeni kanssa samassa kisassa ja luokassa, joten Sellakin pääsi vuotuiselle kisastartilleen. Nähtäväksi jää, oliko tässä meidän viimeinen kisastartti vai ei, haikeilla fiiliksillä ei kuitenkaan oltu! Suoritus oli aika nostalginen katsaus menneisyyteen, ihan kun olisi taas nuori höpsöttelevä Sella ollut matkassa mukana :) Mutta mitä tuloksiin tulee, niin vetipä tuo kokeneempana konkarina pidemmän korren Hilpiin nähden, tosin taidettiin saada anteeksi sen kohdalla keinun ylösmeno ;). Ihan ei meikäläisen ohjaustaidoille osuvia ratoja ollut, mutta virheistä viis -  kiva oli kisata Hattulassa! Ja parasta oli ihanat matkamuistot Lyömilän Johannan taltioimana!




Seuraavaksi kannatettiin vaihtelevassa säässä Takkuja kisastartein. Helatorstaina paahtoi ja viikon päästä satoi, voi Suomen kesän moninaisuutta! Kaikki startteja ei videolla ole, mutta repeatilla on tullut itse kelattua 14.5. ensimmäistä rataa, joka oli kyllä meille todella se henkinen nolla! Eipä ole hetkeen ollut niin hyvältä tuntuvaa kisasuoritusta. Vielä kun se yksi valssi ei olisi valunut niin paljoa, olisi se seuraava rimakin pysynyt ylhäällä ja oltaisiin oltu aika lähellä meidän optimaalista kisasuoritusta. Näitä kaivataan lisää! Seuraava rata olikin sitten omalta suoritukselta aika edellisen vastakohta, meni lähinnä yleisön viihdyttämiseksi kun ohjaaja hukkasi radan muutamaan otteeseen. Mutta näitäkin tarvitaan, niin ei tule otettua itseään liian vakavasti :)




Väsynyt kisaaja ja huoltojoukot.


Treenailtukin on ja jotakin on tarttunut videolle toukokuun varrelta. Kivoja treenejä hyvässä seurassa!



Viime aikoina on tullut havahduttua siihen, ettei meidän treenaaminen ole ehkä laadultaan sitä, mitä nyt tarvittaisiin. Herättelevää oli keskustella Tanja-koutsin kanssa siitä, että maailman menestyneimmillä agilityurheilijoilla ei välttämättä ohjaustaidot ole parhaat, mutta niiden koirat ovat huipputaitavia yksilöitä. Oma treenaaminen on painottunut jo toista vuotta hyvin vahvasti vain omien ohjaustaitojen hiomiseen, kun varmasti nopeampi tie kehitykselle tässä kohtaa olisi lisätä koiran taitoja. Taidetaan siis tehdä tässä kesäkaudella paluuta alkuaikoihin ja panostaa erityisesti Hilpin osaamiseen. Oppimispelejä ja -haasteita kokeillaan ja kehitellään - hauskaa! Lisäksi panostetaan meidän väliseen suhteeseen ja kasvatetaan molemminpuoleista luottamusta muuallakin kuin agikentällä. Me halutaan takaisin se yhteinen valtava itseluottamus ja häikäisevä tekemisen meininki, mikä meillä on ollut Hilpin pentuaikoina ja kisauraa aloitellessa.  Kisaamistavoitteet ohjaajalla on nyt täydellisten ohjausonnistumisten sijaan mentaalipuolen kehittämisessä. Tähän sain erittäin hyviä vinkkejä taannoiselta Anne Talvitien mentaalivalmennuksen luennolta. Annea olisi hyödyllistä päästä tapaamaan yksilövalmennukseenkin, katsotaan josko tähän saisi järjestymään aikaa ja rahaa.

Kevät on vaihtunut kesäksi yhtä nopeasti, kun Sella on pudottanut karvansa. Me niin nautitaan lämmöstä!





pallohullut kuntoilee







Kerro kuvastin, ken on maassa taitavin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti